Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου για το γονείς.gr

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου που αναφέρεται στο πρόγραμμα γονείς.gr με το οποίο επιδοτούνται οι κερδοσκοπικές εταιρείες "πιστοποιήσεων υπολογιστών" για να πιστοποιήσουν του γονείς των μαθητών Γυμνασίου ενώ οι καθηγητές Πληροφορικής αντιμετωπίζονται ως κράχτες των εταιρειών αυτών.
Με την εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείου Παιδείας και αναφέρεται στην επιμόρφωση των γονέων των μαθητών του γυμνασίου θέτει το Δημόσιο Σχολείο και όσους το υπηρετούν στην υπηρεσία και εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιδιωτών. Η επιμόρφωση των πολιτών στη σωστή χρήση του διαδικτύου είναι ένα σημαντικό ζήτημα που οφείλει η πολιτεία να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα αξιοποιώντας τις Δημόσιες υπηρεσίες επιμόρφωσης που έχουν συσταθεί για αυτό το σκοπό.Διαπιστώνουμε όμως ότι στη σχετική εγκύκλιο το ΥΠΕΠΘ προωθεί την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων στην επιμόρφωση αγνοώντας εντελώς τους δημόσιους φορείς (ΙΔΕΚΕ, ΝΕΛΕ κ.λ.π) ενώ παράλληλα αναγκάζει τους εκπαιδευτικούς αυξάνοντας τις εξωδιδακτικές τους υποχρεώσεις (είναι ήδη πάρα πολλές λόγω της έλλειψης γραμματέων , επιστατών, φυλάκων στις σχολικές μονάδες) εις βάρος της απρόσκοπτης άσκησης του εκπαιδευτικού τους έργου να συμβάλουν υποχρεωτικά στην υλοποίηση του παραπάνω στόχου.

Ως εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα συμβάλουμε με τη συμμετοχή μας στην υποστήριξη ιδιωτικών επιχειρήσεων στην εκπαίδευση. Θα προασπίσουμε το δικαίωμα των γονιών των μαθητών μας στην επιμόρφωση μέσω των δημόσιων φορέων που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν για αυτό το σκοπό.
Συνυπογράφουμε κι εμείς και καλούμε όλους τους καθηγητές Πληροφορικής να απέχουν από ενέργειες που εξευτελίζουν τους ίδιους και το δημόσιο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: