Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας για το "Νέο Σχολείο"

Καρδίτσα 21/ 10 / 2010
ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3 ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας
ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646 ΟΛΜΕ
FAX : 2441026197 Σχολεία Νομού
ΚΟΙΝ: ΜΜΕ



ΘΕΜΑ: ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο για το σχέδιο δράσης που επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με το πρόγραμμα σπουδών του Γενικού Λυκείου που αναμένεται να εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2013-14, προκαλούν προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με τις αλλαγές που προγραμματίζονται στην εκπαίδευση γενικότερα αλλά και για το μέλλον των διαφόρων ειδικοτήτων στο «νέο» αυτό σχολείο.
Είναι αδιανόητο στην παρούσα διεθνή συγκυρία να εξαφανίζονται μαθήματα που στηρίζουν τις νέες Τεχνολογίες όπως για παράδειγμα το μάθημα της Πληροφορικής. Υπάρχουν βέβαια αρκετά ερωτηματικά σχετικά με το ρόλο που θα παίζουν σε αυτό το «νέο» σχολείο, μαθήματα και ειδικότητες που στηρίζουν αυτή τη στιγμή τον κορμό της ελληνικής εκπαίδευσης.
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας αφουγκραζόμενο τις ανησυχίες του κλάδου ζητά από την υπουργό Παιδείας και τους από τους υπευθύνους που προωθούν την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους σχετικά με τι ακριβώς αλλαγές προγραμματίζονται στην εκπαίδευση και να θέσει αυτές τις αλλαγές σε ανοιχτή διαβούλευση με την κοινωνία.



Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΠΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: