Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Απάντηση στα περί "ύβρεων" της ΠΕΚΑΠ

Την τελευταία εβδομάδα, επισκεπτόμενος το blog της ΠΕΚΑΠ βρέθηκα μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Περί αυτού θα επιθυμούσα να γράψω, αλλά για να μην επιτραπεί ξανά σε ορισμένους να ερμηνεύσουν κατά το δοκούν καταστάσεις, να ξεκαθαρίσω πρώτα τα παρακάτω:

Ο γράφων, όντως είμαι μέλος της ‘Ενωσης Πληροφορικών Ελλάδος (ΕΠΕ: www.epe.org.gr). Απλό μέλος όμως! Δεν είμαι στο Δ.Σ. της Ένωσης και ούτε ήμουνα ποτέ. Άρα: Τα όσα γράφω δεν είναι απόψεις της Ένωσης και ούτε μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τα λεγόμενά μου εναντίον κανενός, παρά μόνον εμού! 

Ως εκ τούτου διατυπώσεις σχετικά με «υβριστική στάση φορέα» είναι πασιφανώς λανθασμένες. Εκτός αν οι της ΠΕΚΑΠ που τα γράφουν αυτά έχουν δεχθεί υβριστικές επιθέσεις είτε από μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΕ, είτε από την πλειοψηφία των απλών μελών της Ένωσης ! Ή απλά αν δεν … αναφέρονται καν στην ΕΠΕ (μιας και δεν κατονομάζουν ευθέως τον φορέα), οπότε ας μην προχωρήσει παρακάτω ο αναγνώστης.

            Άρα εν ολίγοις: Ό,τι παραθέσω παρακάτω αποτελεί καθαρά προσωπική θέση μου και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ (ούτε και μπορεί) να συνδεθεί με κανέναν τρόπο με την ΕΠΕ. Διαφορετικά, θα πρέπει π.χ. να συνδεθεί και με την ΕΛΜΕ Καρδίτσας της οποίας είμαι μέλος. Εφόσον έχουμε λύσει αυτό το θέμα, ας προχωρήσουμε:

            Διαβάζω στο blog της ΠΕΚΑΠ περί ύβρεων. Διαβάζω περί «διασπαστικών τακτικών» . Και απορώ: Πότε κύριοι σας έβρισαν από την ΕΠΕ; Ακόμη κι εγώ που πραγματικά σας αισθάνομαι απέναντί μου, δεν νομίζω ποτέ να εξύβρισα την ΠΕΚΑΠ. Πώς γράφετε τέτοια πράγματα; Εκτός αν θεωρείται «υβριστική» η απλή παράθεση των παρακάτω γεγονότων:

Γεγονός 1ο: Υπάρχουν άφθονα μέλη της ΠΕΚΑΠ που ΔΕΝ έχουν πτυχίο Πληροφορικής (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ) και είναι διορισμένοι στην Δευτεροβάθμια ως ΠΕ19-20 (Θεολόγοι, Γυμναστές, Φιλόλογοι κλπ.). Μάλιστα κατά καιρούς υπήρχαν (και ίσως υπάρχουν ακόμη) και στο Δ.Σ. της εν λόγω ένωσης μη Πληροφορικοί. Οπότε, μια και γίνεται λόγος για κινητοποιήσεις: Θα μπορούσε ο Υπουργός Παιδείας αν ερχόντουσαν από την ΠΕΚΑΠ να ζητήσουν (σωστά μεν) να μην επιτρέπεται σε άτομα άλλης ειδικότητας να διδάσκουν Πληροφορική, να απαντούσε: «Εσείς έχετε Θεολόγους που διδάσκουν Πληρ/κή στην Ένωσή σας και το Υπουργείο σας φταίει ;»

(Παρένθεση: Για να μην ξεχνάμε ποιοί εμφανίζονται σήμερα ως υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των πτυχιούχων Πληροφορικής: http://www.pekap.gr/Irepim.htm . Εδώ λέγανε ότι δεν είναι σωστό να ΜΗΝ διδάσκουν στα σεμινάρια ΗΡΩΝ ΜΗ απόφοιτοι Πληροφορικής. Ορθώς: Αν είναι για χρήμα, το πτυχίο θα κοιτάξουμε; Ας μην είμαστε λοιπόν… «διασπαστικοί»!)

Γεγονός 2ο:  Ναι, ο γράφων είμαι «διασπαστικός» : Όσο διασπαστικός είναι ο Φιλόλογος που διαφωνεί με τον Πληροφορικό για το ποιός από τους δύο πρέπει να διδάσκει Αρχαία στο Λύκειο. Εννοείται ότι οι μη-Πληροφορικοί που διορίστηκαν σε θέσεις Πληροφορικών στην Δευτεροβάθμια εδώ και 15 χρόνια πρέπει επιτέλους να μεταταχθούν στις ειδικότητές τους (ΠΕ01-02-03-04  κλπ). Όχι να καταλαμβάνουν οργανικές ΠΕ19-20 και να μας κατηγορούν από πάνω ως «υβριστές» και «διασπαστικούς» !

Παρεπιπτόντως, στο blog της ΠΕΚΑΠ αναφέρεται ότι δεν επιθυμείται να «κατηγοριοποιηθούν οι συνάδελφοι ΠΕ19-20». Μα νομίζω ότι μερικοί από αυτούς θέλουν να κατηγοριοποιηθούν. Όταν ο «ΠΕ19» Μαθηματικός δεν συμπληρώνει ώρες Πληροφορικής σε ένα σχολείο και θυμάται αίφνης ότι είναι Μαθηματικός και παίρνει και ώρες Μαθηματικών για να μην πάει σε άλλο σχολείο, «διώχνοντας» τον απλό ΠΕ03 Μαθηματικό, αυτό δεν είναι «κατηγοριοποίηση»; Όταν δηλαδή καταδεικνύει κανείς τέτοιες αδικίες είναι «υβριστής»;

Και καταλήγω για τα περί “copy-paste” της πρότασης της ΠΕΚΑΠ στο ΥΠΕΠΘ. Ειλικρινά δεν γνωρίζω ποιος πρωτοκατέθεσε την εν λόγω πρόταση: Σύλλογος Δυτικής Κρήτης, ΠΕΚΑΠ, ΕΠΕ, δεν ξέρω. Ούτε και μπορώ να ξέρω ποιός την … πρωτοσυνέλαβε. Ας δεχτώ ότι οι της ΠΕΚΑΠ είναι οι πρώτοι που κινητοποιήθηκαν για τις αναθέσεις. (Και πάλι δύσκολα μπορεί κανείς να είναι βέβαιος για κάτι τέτοιο). Όπως και να είναι όμως, ο παραλληλισμός που κάνω έχει ως εξής: Αν π.χ. αύριο η ΓΣΕΕ τυπώσει και διανείμει φυλλάδια στα οποία ζητά ας πούμε αυξήσεις μισθών, περιορισμό φόρων στους μικρομεσαίους και κατηγορήσει για αναλγησία την Κυβέρνηση και την επαύριο κάνει το ίδιο και η ΑΔΕΔΥ, θα πρέπει η τελευταία να κατηγορηθεί για «αντιγραφή» των θέσεων της ΓΣΕΕ ; Θα είναι κακό ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου ας πούμε να βγάλει παρόμοιες ανακοινώσεις ή να κάνει σχετικά διαβήματα; Λέω εγώ τώρα….

            Αυτά προς το παρόν. Αν υπήρξα «υβριστικός» συγχωρήστε με παρακαλώ, από μικρός ήμουν βωμολόχος!

Φ. Αλεξάκος

3 σχόλια:

Νεκτάριος Μουμουτζής είπε...

Τα περί αντιγραφής της ΠΕΚΑΠ είναι ασύστολα ψεύδη. Μέλος της ΕΠΕ είχε καταθέσει στο ΥΠΕΠΘ, κατόπιν πρόσκλησης υπηρεσιακών παράγοντων, ανεπίσημη πρόταση, την οποία πήρε στη συνέχεια η ΠΕΚΑΠ (εδώ λειτούργησαν οι υπόγειες σχέσεις της με τη διεύθυνση σπουδών...) και εμφάνισε ως δική της.
Η επίσημη και πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση της ΕΠΕ, η οποία πρόκειται να δοθεί αυτές τις μέρες στο ΥΠΕΠΘ και να δημοσιοποιηθεί από τις ιστοσελίδες της, όχι μόνο αντιγραφή δεν είναι, όπως θα διαπιστωθεί από όλους, αλλά και αποδεικνύει την προχειρότητα όλων των άλλων προτάσεων, της ΠΕΚΑΠ μη εξαιρουμένης.

Ανώνυμος είπε...

Μικρόονα και άρρωστα μυαλά, άρρωστα σκέφτονται...

Φώτης Ε. Αλεξάκος είπε...

"Μικρόνοος" εννοούσες μήπως; Μπές στον κόπο να μας πείς και ποιοί και γιατί είναι μικρόνοοι; Όπως και νά 'χει, συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω: Από ανθρώπους που έμαθαν μόνο να καιροσκοπούν, τί άλλο από "άρρωστες σκέψεις" να περιμένεις.
Κρίμα πάντως για την ανωνυμία.
Το να είσαι ΔΕΙΛΟΣ άρρωστος χωρίς επιχειρήματα, είναι χειρότερο από το να είσαι άρρωστος χωρίς επιχειρήματα!