Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Συνάντηση εκπροσώπων της ΕΠΕ με ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Στην συνάντηση συμμετείχε από πλευράς ΕΠΕ ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Κυριακός και εκ μέρους του Παραρτήματος Αθήνας ο καθηγητής Θανάσης Χρυσός. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ενημερώθηκε για τα προβλήματα των καθηγητών πληροφορικής. Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στο καυτό θέμα των αναθέσεων μαθημάτων πληροφορικής, στην προσφυγή της ΕΠΕ στο ΣτΕ, στο θέμα των πιστοποιήσεων (βλέπε γονείς.gr), σε θέματα επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Επαγγελματικών Λυκείων κ.α.
Η συνάντηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και το ΔΣ της ΟΛΜΕ άκουσε της θέσεις της ΕΠΕ για πλήθος θεμάτων που τέθηκαν. Επισυναπτόμενο θα δείτε την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ που ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για τα θέματα ΠΕ19-20.
Από την ΟΛΜΕ ζητήθηκε πιο στενή συνεργασία της ΕΠΕ με το ΚΕΜΕΤΕ και η ΕΠΕ άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα αυτό. Η συνάντηση με το ΚΕΜΕΤΕ έγινε αμέσως μετά, όπου έγινε ενημερώση για τις θέσεις της ΕΠΕ σε θέματα Πληροφορικής της εκπαίδευσης. Παραδώθηκαν κείμενα και μελέτες που έχουν να κάνουν με θέματα εκπαίδευσης (π.χ. Μελέτη για Φορητό H/Y, Αναθέσεις, Άρθρα και θέσεις της ΕΠΕ σε θέματα διδασκαλίας της Πληροφορικής, κ.α.) Στην συνάντηση ζητήθηκε μια πιο στενή συνεργασία μεταξύ ΚΕΜΕΤΕ και ΕΠΕ και έγιναν αναφορές σε θέματα εκπαίδευσης για παράδειγμα πως μπορεί η ΕΠΕ να βοηθήσει σε θέματα ασφάλειας των νέων στο διαδίκτυο, επιμόρφωσης των μαθητών & γονέων κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: