Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Αίτημα ΟΛΜΕ για συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας με αφορμή προβλήματα συναδέλφων ΠΕ19-ΠΕ20

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 33 11 338 – 32 27 382

www.olme.gr

e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 1/12/08

ΠΡΟΣ:

- τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας

και Θρησκευμάτων

κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη

ΚΟΙΝ:

- τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας

και Θρησκευμάτων

κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

- το Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΠΘ

κ. Δ.Πλατή

Κύριε Υπουργέ,

Σας ζητούμε να μας ορίσετε συνάντηση, το συντομότερο, προκειμένου να συζυτήσουμε τα παρακάτω θέματα που απασχολούν και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ 19-20 Πληροφορικής:

1. άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, από το 2006 μέχρι σήμερα, στους συναδέλφους που εργάστηκαν στην ΚΤΠ ως επιμορφωτές, συντονιστές, καταχωρητές στα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης. Σημειώνουμε ότι εκτός από το απαράδεκτο της τρίχρονης καθυστέρησης καταβολής των αμοιβών τους, υπάρχει ο κίνδυνος της οριστικής απώλειας των χρημάτων λόγω λήξης του Γ ΚΠΣ.

2. μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικού προς μαθητές (1:10) για όλα τα εργαστηριακά μαθήματα και κατάργηση της αδικαιολόγητης εξαίρεσης των εργαστηριακών μαθημάτων της Πληροφορικής, που σήμερα είναι δεκαεπτά (17) μαθητές ανά καθηγητή, ενώ σε όλα τα άλλα εργαστήρια είναι 1:12.

3. η μείωση του ωραρίου των υπευθύνων εργαστηρίων στα ΣΕΚ να προκύπτει με την αφαίρεση από το υποχρεωτικό εβδομαδιαίο ωράριο που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία για κάθε εκπαιδευτικό, με βάση τα χρόνια υπηρεσίας του.

4. αναστολή της πρόσφατης απόφασης για τις αναθέσεις μαθημάτων και άμεση έναρξη ουσιαστικού διαλόγου του Υπ. Παιδείας με την Ομοσπονδία μας, ώστε να προκύψει νέα απόφαση, που θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά. Διευκρινίζουμε ότι για την ΟΛΜΕ είναι σημαντικό να σχεδιαστούν οι νέες αναθέσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε, εκτός των άλλων να στηρίζονται σε τυπικά προσόντα και όχι σε αμφιλεγόμενες πιστοποιήσεις γνώσεων

5. ουσιαστική οικονομική στήριξη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για όλες τις αναγκαίες λειτουργίες συντήρησης και παραπέρα ανάπτυξής του, καθώς και άμεση πληρωμή όλων των τεχνικών που εργάζονται στο δίκτυο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: