Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Συμμετοχή στην προσφυγή κατά των Υπουργικών Αποφάσεων για τις αναθέσεις μαθημάτων της 17ης Σεπτεμβρίυο 2008

Καλούμε όλους τους συναδέλφους Πληροφορικούς που είναι διορισμένοι ως μόνιμοι, αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στους κλάδους ΠΕ19 και ΠΕ20 καθώς και τους εγγεγραμμένους Πληροφορικούς στους πίνακες αναπληρωτών των ίδιων κλάδων που δεν έχουν ακόμη προσληφθεί, να συμμετέχουν στις δικαστικές κινήσεις που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας(ΕΠΕ) σε συνεργασία με το Σύλλογο Τεχνολόγων Μηχανικών Πληροφορικής (ΣΤΕΜΠ) συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα για την υποβολή των στοιχείων των ενδιαφερομένων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Σε συνεργασία με το ΣΤΕΜΠ θα καλυφθούν και οι πτυχιούχοι ΤΕΙ Πληροφορικής που υπηρετούν στον ΠΕ20"
Για πιο λόγο προσπαθείτε να παραπληροφορήσετε τους συναδέλφους πληροφορικής? Ο ΣΤΕΜΠ αν θυμάμαι καλά εκπροσωπεί αποφοίτους τριών συγκεκριμένων τμημάτων (από τα 14 τμήματα που είναι στο ΠΕ20). Ο ΣΤΕΜΠ ειναι το σωματείο που είχε προσφύγει στο συμβούλιο Επικρατείας εναντίον των ίδιων των συναδέλφων του ΠΕ20... (ενάντια των υπολοίπων 11 που δεν ανήκουν στο σωματείο του) και τώρα αναφέρετε σαν υπερασπιστής των ΠΕ20!! Είναι ντροπή και μέγα λάθος για την ΕΠΕ η συγκεκριμένη κίνηση.ΑΝ ΗΘΕΛΕ Η ΕΠΕ ΝΑ ΕΊΝΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΕΙ, την ΕΤΕΠ, ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΕ20, που εργάζονται στην εκπαίδευση. Οι συνάδελφοι απόφοιτοι ΤΕΙ είχαν εξοργιστεί με την κίνηση αυτή του ΣΤΕΜΠ και τώρα θα εξοργιστούν με την νομιμοποίηση της από την ΕΤΕΠ.
Τέτοιου είδους κινήσεις μόνο αναστάτωση και θυμό μπορούν να φέρουν στο κλάδο και όχι ενότητα...

Νεκτάριος Μουμουτζής είπε...

Η ΕΠΕ θεωρεί ότι στον κλάδο ΠΕ20 έχουν ενταχθεί τμήματα που δεν είναι αμιγή τμήματα Πληροφορικής (π.χ. Τμήματα Αυτοματισμού, Γεωπληροφορικής κ.λ.π.) όπως ειδικότερα τεκμηριώνεται και από σχετική μελέτη αξιολόγησης των προγραμμάτων σπουδών που έχει εκπονήσει και δημοσιοποιήσει εδώ και καιρό (διαθέσιμη στο http://review.epe.org.gr/). Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στον ΠΕ19 όπου είναι ενταγμένοι όλοι οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί χωρίς καμία διάκριση. Να σημειώσουμε ότι τόσο η τελευταία κατηγορία όσο και οι Αυτοματιστές, για παράδειγμα, έχουν δικαίωμα διορισμού και σε άλλους κλάδους εκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας γεγονός που πιστοποιεί τη διακριτική μεταχείρισή τους σε βάρος των Πληροφορικών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω καθώς και το γεγονός που αναφέρετε σε σχέση με το εύρος των τμημάτων που εκπροσωπεί ο ΣΤΕΜΠ και την ανάγκη κάλυψης και των υπολοίπων πτυχιούχων ΤΕΙ Πληροφορικής, διαμορφώθηκε το σύνολο των τμημάτων στους αποφοίτους των οποίων απευθύνεται η πρόσκληση συμμετοχής.

Όμως, αξίζει να επισημανθεί και η νομική διάσταση του ζητήματος: Εάν υποτεθεί ότι η ΕΠΕ και ο ΣΤΕΜΠ αποφάσιζαν να υποστηρίξουν όλους τους αποφοίτων των τμημάτων που είναι ενταγμένα στους κλάδους ΠΕ19 και ΠΕ20 χωρίς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύονται από την αναφερθείσα μελέτη αξιολόγησης των προγραμμάτων σπουδών, και πολύ περισσότερο εάν αποφάσιζαν να υποστηρίξουν το σύνολο των διορισθέντων στους κλάδους ΠΕ19 και ΠΕ20 συμπεριλαμβανομένων και των χιλιάδων μη Πληροφοιρκών, τότε με τι επιχειρήματα θα μπρούσαν να αξιώσουν την ακύρωση των ειδικότερων ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στις περί αναθέσεων υπουργικές αποφάσεις; Πώς θα μπορούσε, για παράδειγμα, να υποστηρίχθεί ότι ένας φιλόλογος ή θεολόγος μπορεί να διδάξει μαθήματα πληροφορικής που επιχειρείται να δοθούν σε άλλες ειδικότητες;