Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Διάβημα διαμαρτυρίας και 3ωρη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ Χανίων στις 15 Οκτωβρίου 2008 για τις αναθέσεις μαθημάτων

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΠΑ.Λ. - ΕΠΑ.Σ. και
ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ


Δραματικά και επείγοντα προβλήματα δοκιμάζουν την τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς της. Η εφαρμογή του ν. 3475/06 επιδείνωσε τα προβλήματα που υπήρχαν τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των ΕΠΑ.Λ. και των ΕΠΑ.Σ. όσο και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε αυτές τις σχολικές μονάδες.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται χωρίς οργανική θέση, χωρίς διδακτικό ωράριο και χωρίς καμία στήριξη από το Υπουργείο Παιδείας, η ηγεσία του οποίου απλώς διαπιστώνει τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής της.

Διεκδικούμε :
  • Να ληφθούν επείγοντα μέτρα για τη στήριξη της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, (Για τα Χανιά άμεσα να δημιουργηθεί δεύτερο ΣΕΚ)
  • Να ανασταλεί η εφαρμογή της νέας Υπουργικής Απόφασης για τις αναθέσεις διδασκαλίας των μαθημάτων.
  • Η ανάθεση των μαθημάτων να γίνεται με βάση τον τίτλο του πτυχίου και το περιεχόμενο σπουδών. Όχι με βάση κάποια επιμόρφωση. Να διευρύνεται η 2η ανάθεση μαθημάτων σε συγγενείς ειδικότητες. Να ληφθεί υπ’ όψιν και η μέχρι τώρα εμπειρία.
  • Κανένας κλάδος και καμιά ειδικότητα χωρίς μαθήματα 1ης ανάθεσης.
  • Απαιτούμε 4ο έτος ειδίκευσης μέσα στο σχολείο και όχι πιστοποίηση έξω από το σχολείο, σε κάποια επιχείρηση.
  • Να καταργηθεί ο νόμος 3457/06.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 15-10-08, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στα γραφεία της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων (Γιαμπουδάκη 32)

Για διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ.


1 σχόλιο:

Μπαλαντίνος Μιχάλης είπε...

Νομίζω ότι κάτι παρόμοιο μπορεί να γίνει σε όλες τις ΕΛΜΕ αν καποιοι συνάδελφοι κινηθούν ενωμένα και αποφασιστικά. Ήδη οι εκπαιδευτικοί ΤΕ που πήγαν στην Βουλή και φώναξαν πέτυχαν μια μικρή αλλάγή υπέρ τους με τις διευκρινιστικές ερμηνείες που ήρθαν. Μικρή αλλά κάτι πέτυχαν