Σε χθεσινή (2/10/2008) ανακοίνωση της ΟΛΜΕ http://olme-attik.att.sch.gr/files/annolme/enim021008.pdf το ΔΣ της ενημερώνει σχετικά με συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Λυκουρέντζο για διάφορα θέματα. Ο Υφυπουργός, λέει το ΔΣ της ΟΛΜΕ, δεν ανακαλεί τις αποφάσεις περί αναθέσεων αλλά δηλώνει ότι θα γίνει νέα ρύθμιση από του χρόνου και περιμένει προτάσεις μέχρι τον Δεκέμβρη. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η συνάντηση ΟΛΜΕ-Υφυπουγού έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου ενώ η ανακοίνωση βγήκε στις 2 Οκτωβρίου! 3 μέρες τι έκανε η ΟΛΜΕ; Μήπως επιχειρεί να κατευνάσει τις τεράστιες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας;
Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, με απόφαση του ΔΣ της θα προχωρήσει μέχρι αύριο στην ανακοίνωση για την προσφυγή και ασφαλιστικά μέτρα δημοσιοποιώντας και φόρμα συλλογής στοιχείων ώστε να συμμετάσχουν τα μέλη και δυνάμει μέλη της ΕΠΕ που υπηρετούν στον ΠΕ19. Σε συνεργασία με το ΣΤΕΜΠ θα καλυφθούν και οι πτυχιούχοι ΤΕΙ Πληροφορικής που υπηρετούν στον ΠΕ20.
Θα χρειαστεί η βοήθεια όλων ώστε να φτάσει η πληροφορία και στον τελευταίο Πληροφορικό καθηγητή δευτεροβάθμιας και να συμμετέχουν μαζικά στην προσφυγή όλοι. Ενδεχομένως να απαιτηθεί και η κατάθεση προσωπικών αιτήσεων προς τον Υπουργό προκειμένου να ζητηθεί με μαζικό και επίσημο τρόπο η ανάκληση της απόφασης δεδομένου ότι η όποια φραστική στήριξη εκ μέρους της ΟΛΜΕ δεν φαίνεται να είναι αρκούντως αποφασιστική και μαχητική ώστε να πεισθεί η πολιτική ηγεσία. Στο παρελθόν η ΟΛΜΕ είχε συνταχθεί με τα κυκλώματα των σεμιναρίων εναντίον των Πληροφορικών και φαίνεται ότι οι σχέσεις αυτές με τα αδιαφανή (και αναβαθμισμένα πλέον) κυκλώματα εμπορευματοποίησης της Πληροφορικής Παιδείας καλά κρατούν... Για του λόγου το αληθές δείτε τα:
http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=59
http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=130
Με βάση και την εμπειρία του παρελθόντος, η οποιαδήποτε δικαστική ενέργεια δεν πρέπει να θεωρείται πανάκεια. Πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται από περαιτέρω ενίσχυση του πολιτικο-συνδικαλιστικού αγώνα. Μόνον έτσι διασφαλίζεται η τελική επιτυχία.
Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να ενεργοποιηθούν οι Πληροφορικοί ώστε να υπάρξουν αποφάσεις από τις τοπικές ΕΛΜΕ ότι δεν εφαρμόζεται η απόφαση (όπως έχει γίνει για παράδειγμα με τις αποφάσεις προγραμματισμού που βγήκαν το καλοκαίρι) αλλά και ευρύτερη ενημέρωση των συναδέλφων, τοπικών κοινωνιών, βουλευτών κ.λ.π.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
2 σχόλια:
"Σε συνεργασία με το ΣΤΕΜΠ θα καλυφθούν και οι πτυχιούχοι ΤΕΙ Πληροφορικής που υπηρετούν στον ΠΕ20"
Για πιο λόγο προσπαθείτε να παραπληροφορήσετε τους συναδέλφους πληροφορικής? Ο ΣΤΕΜΠ αν θυμάμαι καλά εκπροσωπεί αποφοίτους τριών συγκεκριμένων τμημάτων (από τα 14 τμήματα που είναι στο ΠΕ20). Ο ΣΤΕΜΠ ειναι το σωματείο που είχε προσφύγει στο συμβούλιο Επικρατείας εναντίον των ίδιων των συναδέλφων του ΠΕ20... (ενάντια των υπολοίπων 11 που δεν ανήκουν στο σωματείο του) και τώρα αναφέρετε σαν υπερασπιστής των ΠΕ20!! Είναι ντροπή και μέγα λάθος για την ΕΠΕ η συγκεκριμένη κίνηση.ΑΝ ΗΘΕΛΕ Η ΕΠΕ ΝΑ ΕΊΝΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΕΙ, την ΕΤΕΠ, ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΕ20, που εργάζονται στην εκπαίδευση. Οι συνάδελφοι απόφοιτοι ΤΕΙ είχαν εξοργιστεί με την κίνηση αυτή του ΣΤΕΜΠ και τώρα θα εξοργιστούν με την νομιμοποίηση της από την ΕΤΕΠ.
Τέτοιου είδους κινήσεις μόνο αναστάτωση και θυμό μπορούν να φέρουν στο κλάδο και όχι ενότητα...
Η ΕΠΕ θεωρεί ότι στον κλάδο ΠΕ20 έχουν ενταχθεί τμήματα που δεν είναι αμιγή τμήματα Πληροφορικής (π.χ. Τμήματα Αυτοματισμού, Γεωπληροφορικής κ.λ.π.) όπως ειδικότερα τεκμηριώνεται και από σχετική μελέτη αξιολόγησης των προγραμμάτων σπουδών που έχει εκπονήσει και δημοσιοποιήσει εδώ και καιρό (διαθέσιμη στο http://review.epe.org.gr/). Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στον ΠΕ19 όπου είναι ενταγμένοι όλοι οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί χωρίς καμία διάκριση. Να σημειώσουμε ότι τόσο η τελευταία κατηγορία όσο και οι Αυτοματιστές, για παράδειγμα, έχουν δικαίωμα διορισμού και σε άλλους κλάδους εκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας γεγονός που πιστοποιεί τη διακριτική μεταχείρισή τους σε βάρος των Πληροφορικών.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω καθώς και το γεγονός που αναφέρετε σε σχέση με το εύρος των τμημάτων που εκπροσωπεί ο ΣΤΕΜΠ και την ανάγκη κάλυψης και των υπολοίπων πτυχιούχων ΤΕΙ Πληροφορικής, διαμορφώθηκε το σύνολο των τμημάτων στους αποφοίτους των οποίων απευθύνεται η πρόσκληση συμμετοχής.
Όμως, αξίζει να επισημανθεί και η νομική διάσταση του ζητήματος: Εάν υποτεθεί ότι η ΕΠΕ και ο ΣΤΕΜΠ αποφάσιζαν να υποστηρίξουν όλους τους αποφοίτων των τμημάτων που είναι ενταγμένα στους κλάδους ΠΕ19 και ΠΕ20 χωρίς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύονται από την αναφερθείσα μελέτη αξιολόγησης των προγραμμάτων σπουδών, και πολύ περισσότερο εάν αποφάσιζαν να υποστηρίξουν το σύνολο των διορισθέντων στους κλάδους ΠΕ19 και ΠΕ20 συμπεριλαμβανομένων και των χιλιάδων μη Πληροφοιρκών, τότε με τι επιχειρήματα θα μπρούσαν να αξιώσουν την ακύρωση των ειδικότερων ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στις περί αναθέσεων υπουργικές αποφάσεις; Πώς θα μπορούσε, για παράδειγμα, να υποστηρίχθεί ότι ένας φιλόλογος ή θεολόγος μπορεί να διδάξει μαθήματα πληροφορικής που επιχειρείται να δοθούν σε άλλες ειδικότητες;
Δημοσίευση σχολίου